Kurkuma

informaciok-cimsor

kurkuma termekek

Mi a különbség a különböző kurkuma termékek között?


A kurkuma fűszernövény manapság nagyon felkapott téma az ízületi problémák, gyulladások és különféle mozgásszervi panaszok kapcsán.
Vásárlás előtt célszerű összehasonlítani egyes termékek kapszulánkénti kurkumin hatóanyag mennyiségét.

további részletek >

kurkumin es a gyulladascsokkentes

A kurkumin és a gyulladáscsökkentés

A kurkumint, azaz a kurkuma gyökeréből készített kivonatot ígéretes hatóanyagnak tartják a gyulladásos betegségek kezelésében. De vajon miben rejlik sokrétű hatásának titka?

 

további részletek >

a kurkumarol

A kurkumáról bővebben

A Curcuma longa a gyömbérfélék családjába tartozik. Trópusi és szubtrópusi területeken honos évelő, sárga virágú növény, Indiától Indonéziáig termesztik.

további részletek >

safrany kontra kurkumin

Sáfrány kontra curcumin, fűszer vagy gyógynövény?

Sokan nem tudják, hogy a kurkuma igazi ereje, annak gyökerében rejtőzik, így nem mindegy, hogy csupán a kurkuma néven ismert fűszernövényt fogyasztjuk el, vagy a kurkuma gyökeréből kinyert hatóanyagot vesszük magunkhoz.

további részletek >

csontvedelem kurkumaval

Hatékony csontvédelem a kurkuma erejével

A csontjainkat érintő megbetegedések és kellemetlen tünetek manapság óriási embertömegeket érintenek. A csontritkulás veszélye fokozottan fennáll a nők körében a menopauzát követő időszakban, a csontvédő ösztrogén szint csökkenésével, valamint a kor előrehaladtával a férfiak igen nagy hányada is szenved a kellemetlen és fájdalmas tünetektől.

további részletek >

kurkumaval a cukorbetegseg ellen

Cukorbetegség kezelése kurkumával

A keleti gyógyászat már hosszú idő óta alkalmazza eredményesen a kurkumát az orvoslás különböző területein, azonban napjainkban a nyugati kutatók és orvosok körében is egyre több vizsgálat és kutatás irányul a modernkori gyógyászat lehetőségeinek felkutatására és a kurkumin alkalmazási területeire. Ezek közül kiemelt szerepet kapnak a különféle, nagy tömegeket érintő egészségügyi problémák, mind például a cukorbetegség.

további részletek >

szervezetunk erositese kurkumaval

Erősítsük szervezetünket a kurkuma jótékony hatásával!

A kurkuma egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen számos területen bizonyította már jótékony hatását. Emésztéscsökkentő, gyulladáscsökkentő és vércukorszint-stabilizáló hatása mellett kiválóan alkalmas fájdalomcsillapításra, vérhígításra, illetve bőrpanaszok kezelésére. Emellett talán a kurkuma legfontosabb tulajdonsága, hogy antioxidáns hatással bír, mellyel megerősíthetjük szervezetünket a különböző betegségek ellen.

további részletek >

nano kurkumin

Tudtad miért hatékonyabb a vízoldékony kurkumin a sima kurkuminnál?

A sima kurkumin nem oldódik vízben, mivel a biológiai hasznosulása alacsony. Nagy mennyiségben kell fogyasztani, mert csak 2%ban szívódik fel a vékonybélben. Rendkívül sok kurkuma termék van a piacon, amely tartalmaz felszívódást elősegítő hatóanyagok mint például a piperint, amely irritálhatja a beleket és elősegíti a toxinok és más mérgek felszívódását.A kurkumin a híres indiai fűszer, a kurkuma fő hatóanyaga. A kurkuma (Curcuma Longa) a gyömbérek családjába tartozó lágyszárú, évelő növény.

további részletek >

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatása

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó növény, amely gyógyhatásának köszönhetően már az ősi indiai gyógykultúrában is aktívan jelen volt. Napjainkban is közkedvelt gyógynövény, melyet erős aromájának és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően széles körben alkalmazzák.

további részletek >

kurkuma fogyasztasa

Milyen mennyiségben fogyasszunk kurkumát?

A kurkuma, ez az indiai gyömbérféle számos pozitív tulajdonsággal bír, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt felfedezett a népi gyógyászat. Az emésztési panaszok kezelése, a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés mellett erős antioxodánsként is számon tartják.

további részletek >