Kurkuma

Milyen mennyiségben fogyasszunk kurkumát?

A kurkuma, ez az indiai gyömbérféle számos pozitív tulajdonsággal bír, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt felfedezett a népi gyógyászat. Az emésztési panaszok kezelése, a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés mellett erős antioxodánsként is számon tartják, aminek hála a szervezet káros szabadgyökei ellen is hatékony segítséget nyújt. A kurkuma fogyasztásának gyakoriságáról, a fogyasztott mennyiségekről még viták folynak a kutatók körében is.

A koleszterinszint csökkentésére 500 mg kurkuma javasolt. A rák hatékony kezelésére 1800 mg-ot írnak elő. A kurkuma fogyasztása már fiatalabb korban is ajánlott, mert megelőzhető vele az időskori demencia. Az Alzheimer-kór is ritkábban fordul elő azok körében, akik ételeiket a csodaszerrel ízesítik. Érdemes tehát beépítenünk étrendünkbe a kurkumát, akár étrend-kiegészítő formájában is.

Vérhígító alkalmazása esetén mindenképpen konzultáljon orvosával. Epeköves betegeknek és terhes kismamáknak a kurkuma fogyasztása nem javasolt.

Ha Ön is szeretne egészségesen táplálkozni és fontos antioxidánst juttatni szervezetébe, válassza étrend-kiegészítőinket! Tekintse meg weboldalunk kínálatát!