Kurkuma

Újabb eredmény a rákgyógyításban


kurkuma készítmény

A kurkuma reménykeltő eredményeket hoz a rákgyógyításban. A gyógynövény kivonatából készült kapszulák kifejezetten ajánlottak onkológiai kezelések kiegészítéseként. A hatékonyság tovább fokozható, ha mindemellett gyógygomba készítményt is szed a beteg.

A curcumin gátolja a ráksejtek osztódását és szétvándorlását. A curcumint, mint segédmolekulát kipróbálták korai fázisú klinikai vizsgálatokban, hasnyálmirigyrák és a csontvelőrák egyik fajtája, a mielóma ellen. A vastagbélrák, melanóma és Alzheimer-kór megelőzésére is használták.

A Texas Egyetem kutatói, egereken végzett kísérleteik során arra a megállapításra jutottak, hogy a curcumin a rákot a kezdeti és az előrehaladott fázisban is képes késleltetni – ugyanúgy, ahogy azt a cianidin és sok más bioflavonoid is teszi. A curcumin megakadályozhatja a metasztázis kialakulását és elterjedését is.

Az érrendszer egészsége, a keringés szempontjából igen lényeges a koleszterin és a lipidperoxidok szintje a vérben. A vizsgálat során 7 napon át adtak önkénteseknek napi 500 mg curcumint. Jelentős csökkenést tapasztaltak a szérum lipidperoxidok szintjében (33%), növekedést a "védőhatású", HDL-koleszterin szintjében (29%), valamint csökkenést a vér teljes koleszterin szintjében (11,63%). Ezért a kurkumint az érelmeszesedés elleni hatékony megelőző szernek minősítették. – Indian J Physiol Pharmacol, 64(5):273-5, 1992. október

Ez a gyógynövény különböző gyulladások (pl. ízületi-gyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás) kezelésére alkalmas. Ezen kívül kiváló fájdalomcsillapító, vértisztító, májvédő, vérkeringés javító, valamint gátolja a vérrögök kialakulását és elősegíti a sebgyógyulást.

A curcumin további jótékony hatásai:
• Vérkeringés javítására, vérömlenyek oldására, vérrögök kialakulásának meggátlására alkalmazzák, csökkentve a trombózis és az infarktus kialakulását.
• Vértisztító és stimulálja az új vérsejtek képződését.
• Serkenti a zsíranyagcserét, segítve az epeváladék epehólyagból való kiürülését, koleszterin csökkentő, étvágyjavító, enyhíti az emésztési zavarokat.
• Májvédő hatású, a májsejtek fehérje anyagcseréjét segítő hatásának hála.
• Szabad gyök fogó és a májsejteket regeneráló hatása is ismert.
• Gyulladás- és lázcsökkentő, köhögés- és fájdalomcsillapító, hurutoldó.
• Antibakteriális hatású, semlegesíti a mérgeket a testben.
• Hajlékonnyá teszi az izületeket és az inakat.

Rendelje meg termékünket a webáruházunkban!